MyDance on...

...tanssikoulu Kainuun Kuhmossa, joka tarjoaa taiteen perusopetuksen mukaista opetusta (yleinen oppimäärä). Tanssikoulutoiminta alkoi syyskuun 2014 alusta, jolloin sali saatiin sali niin valmiiksi, että toiminta voitiin aloittaa. Elokuussa 2020 alkaa MyDancen seitsemäs toimintavuosi. Koulussa on tanssijoita ollut ensimmäisen vuoden jälkeen noin noin sata oppilasta joka lukuvuosi. 

MyDancen toiminta-ajatuksena on tarjota lapsille, nuorille ja aikusille TANSSIA ARKEEN, JUHLAAN JA HYVINVOINTIIN (lue lisää tämän linkin alakohdasta MyDancen toiminta-ajatus).

Päätanssilajina on nykytanssi, 9v. alkaen. Nykytanssin lisäksi koulu tarjoaa lasten tanssia, jazztanssia, balettia,  akrobatiaa, katu- ja showanssia ja tanssiterapiaa.  Näistä lajeista tarkempaa selostusta kohdassa Tanssilajit

Toukokussa 2015 pidimme tanssikoulun ensimmäisen näytöksen Kuhmotalolla (Kuvia keväästä 2015). Esiintymässä oli n. 90 eri ikäistä tanssijaa. MyDancen toisessa näytöksessä oli jo sata tanssijaa, mikä määrä on säilynyt tanssikoulun muissakin näytöksissä, joka syksy ja kevät, lukukausien päätteeksi. Joulukuun 2019 näytös oli MyDancen kymmenes oma näytös. Kaikki näytökset ovat järjestetty Kuhmo-talon Lentua-salissa.
Helmikuussa 2020 MyDancen tanssijat pääsivät esiintymään Kuhmon Talveen tanssisadulla Luonnossa. Se oli koulun ensimmäinen yhteinen teos, jossa kaikki tanssijat osallistuivat samaan tarinaan. 

Maaliskuussa 2020 toiminta keskeytyi (toistaiseksi) korona-kriisin vuoksi. Kevään 2020 pitämättä jääneet tunnit siirtynevät pääasiassa syksylle 2020 pidettäviksi. 

Lukujärjestys syksylle 2020 löytyy kohdassa Lukujärjestys. Syksyn 2020 lukujärjestykseen saattanee tulla pieniä muutoksia, johtuen mm. koulun muuttuvista aikatauluista. 

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tanssiharrastuksen pariin, ilmoittaudu mukaan! 

Opettajana tanssikoulussa toimin minä, Maija, jonka sydän sykkii tanssille sen eri muodoissa. Haluan jakaa kaiken tietotaitoni etenkin kuhmolaisten hyväksi, ja innostaaa ihmisiä tuohon tanssin niin ihanaan maailmaan. Harras toiveeni on, että tanssin kautta kuhmolaiset voisivat saada elämäänsä niin fyysistä, henkistä kuin sosiaalista kannustusta sisältörikkaampaan elämään. Saada rohkeutta kohdata itsensä ja muut, sellaisena kuin ovat. 

Näen, että tanssi on väline fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin kaikissa ikäryhmissä, kaiken kokoisille ja kaiken näköisille. Ihminen ei ole tanssia varten, vaan tanssi on ihmistä varten!


ps.Kesäkuun alussa v. 2020 järjestetään tanssifestivaali Joutsentanssi Kuhmossa piti olla jo kolmannen kerran (www.joutsentanssi.fi), mutta se peruuntui koronan takia. Festivaali siirtyy pidettäväksi kesäkuun alkuun (7.-13.6.) vuodelle 2021. Silloin on tarjolla tanssia lapsille, nuorille ja aikuisille. Tuo ajankohta, kesäkuun alku koulujen päätyttyä, kannattaa laittaa jo nyt mieleen, kun suunnittelee lomia ja ohjelmaa kesälle 2021!