MyDance on...

...tanssikoulu Kainuun Kuhmossa, joka tarjoaa taiteen perusopetuksen mukaista opetusta (yleinen oppimäärä) kesästä 2016. Tanssikoulutoiminta alkoi syyskuun 2014 alusta, jolloin sali saatiin sali niin valmiiksi, että toiminta voitiin aloittaa. Elokuussa 2017 alkaa MyDancen neljäs toimintavuosi. Koulussa tanssijoita oli keväällä 2017 noin sata oppilasta. 

MyDancen yritysideana on tarjota lapsille, nuorille ja aikusille TANSSIA ARKEEN, JUHLAAN JA HYVINVOINTIIN (lue lisää tämän linkin alakohdasta Yritysidea/filosofia).

Päätanssilajina on nykytanssi, 9v. alkaen. Lisäksi MyDance tarjoaa lasten balettia, jazztanssia, tanssiakrobatiaa ja tanssiterapiaa.  Näistä lajeista tarkempaa selostusta kohdassa Tanssilajit

Toukokussa 2015 pidimme tanssikoulun ensimmäisen näytöksen Kuhmotalolla (Kuvia keväästä 2015). Esiintymässä oli n. 90 eri ikäistä tanssijaa. MyDancen toisessa näytöksessä oli jo sata tanssijaa.  Sama määrä tanssijoita oli esiintymässä tanssikoulun kolmannesssa 20.5.2016 (Kevätnäytös -16 ), neljännessä 9.12.2016 ja viidennessä näytöksessä 24.5.2017.Taiteen perusopetuksen mukaisesti järjestämme oppilasnäytösken joka sysky ja joka kevät, lukukauden päätteeksi. 

Syksyllä 2017 jatkuvat suurin osa kevään 2017 ryhmistä, mutta muutoksiakin on tiedossa. Osa ryhmistä yhdistyy, osa loppuu ja uutta syntyy (mm. uusille tanssiakrobatia). Aikatauluja muuttuu mm. salimuutosten ja muiden harrastuspäällekkäisyyksien vuoksi. Ryhmät jatkuvat lukujärkestyksen mukaisesti ke 16.8. alkaen (ks.Lukujärjestys).

Opettajana toimin minä, Maija, jonka sydän sykkii tanssille sen eri muodoissa. Haluan jakaa kaiken tietotaitoni etenkin kuhmolaisten hyväksi, ja innostaaa ihmisiä tuohon tanssin niin jaloon ja ihanaan maailmaan. Harras toiveeni on, että tanssin kautta kuhmolaiset voisivat saada elämäänsä niin fyysistä, henkistä kuin sosiaalista kannustusta sisältörikkaampaan elämään. Saada rohkeutta kohdata itsensä ja muut, sellaisena kuin ovat. 

Näen, että tanssi on väline fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin kaikissa ikäryhmissä, kaiken kokoisille ja kaiken näköisille. Ihminen ei ole tanssia varten, vaan tanssi on ihmistä varten!