MyDance on...

...tanssikoulu Kainuun Kuhmossa, joka tarjoaa taiteen perusopetuksen mukaista opetusta (yleinen oppimäärä) kesästä 2016. Tanssikoulutoiminta alkoi syyskuun 2014 alusta, jolloin sali saatiin sali niin valmiiksi, että toiminta voitiin aloittaa. Elokuussa 2018 alkaa MyDancen viides toimintavuosi. Koulussa tanssijoita oli syksyllä 2018 noin sata oppilasta. 

MyDancen yritysideana on tarjota lapsille, nuorille ja aikusille TANSSIA ARKEEN, JUHLAAN JA HYVINVOINTIIN (lue lisää tämän linkin alakohdasta Yritysidea/filosofia).

Päätanssilajina on nykytanssi, 9v. alkaen. Lisäksi MyDance tarjoaa nykytanssin lisäksi lasten tanssia, jazztanssia, balettia,  tanssiakrobatiaa ja tanssiterapiaa.  Näistä lajeista tarkempaa selostusta kohdassa Tanssilajit

Toukokussa 2015 pidimme tanssikoulun ensimmäisen näytöksen Kuhmotalolla (Kuvia keväästä 2015). Esiintymässä oli n. 90 eri ikäistä tanssijaa. MyDancen toisessa näytöksessä oli jo sata tanssijaa. Sama määrä tanssijoita oli säilynyt tanssikoulun muissakin näytöksissä, joka syksy ja kevät, lukukausien päätteeksi.
(Kolmas näytös (20.5.2016) (Kevätnäytös -16 ), neljäs (9.12.2016), viides (24.5.2017), kuudes (13.12.2017), seitsemäs  (25.5.2018) ja kahdeksas (5.12.2018) näytös.) 

Seuraava tanssinäytös on ke 15.5.2019 Kuhmo-talon Lentua-salissa.

Keväällä 2019 jatkuvat suurin osa syksyn 2018 ryhmistä, mutta joitakin muutoksiakin on tiedossa. Mm. akrobatiaryhmät elävät jatkuvassa muutoksessa. Etsimme sopivaa ryhmäjakoa keväälle. Ryhmät tulevat olemaan ti, ke ja to klo 15 jälkeen. Uusi lukujärjestys ilmestyy tänne tammikuussa ja se löytyy entiseltä paikalta. (ks.Lukujärjestys). Lukukausi alkaa ma 14.1.2019 alkaen. 
Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tanssiharrastuksen pariin, ilmoittaudu mukaan! 

Viime kesänä Kuhmossa järjestettiin uusi tanssifestivaali Joutsentanssi. Katso siitä lisää sivulta www.joutsentanssi.fi. Siinä oli mukana usea MyDancen tanssija, niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin joukosta. Ensi kesäksi festivaali on suunnitteilla kesäkuun ensimmäiselle viikolla. Sinne on sunnitteilla ohjelmaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. 

Opettajana tanssikoulussa toimin minä, Maija, jonka sydän sykkii tanssille sen eri muodoissa. Haluan jakaa kaiken tietotaitoni etenkin kuhmolaisten hyväksi, ja innostaaa ihmisiä tuohon tanssin niin jaloon ja ihanaan maailmaan. Harras toiveeni on, että tanssin kautta kuhmolaiset voisivat saada elämäänsä niin fyysistä, henkistä kuin sosiaalista kannustusta sisältörikkaampaan elämään. Saada rohkeutta kohdata itsensä ja muut, sellaisena kuin ovat. 

Näen, että tanssi on väline fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin kaikissa ikäryhmissä, kaiken kokoisille ja kaiken näköisille. Ihminen ei ole tanssia varten, vaan tanssi on ihmistä varten!