MyDance on...

...tanssikoulu Kainuun Kuhmossa, joka tarjoaa taiteen perusopetuksen mukaista opetusta (yleinen oppimäärä). Tanssikoulutoiminta alkoi syyskuun 2014 alusta, jolloin sali saatiin sali niin valmiiksi, että toiminta voitiin aloittaa. Elokuussa 2020 alkaa MyDancen seitsemäs toimintavuosi. Koulussa on tanssijoita ollut ensimmäisen vuoden jälkeen noin noin sata oppilasta joka lukuvuosi. 

MyDancen toiminta-ajatuksena on tarjota lapsille, nuorille ja aikusille TANSSIA ARKEEN, JUHLAAN JA HYVINVOINTIIN (lue lisää tämän linkin alakohdasta MyDancen toiminta-ajatus).

Päätanssilajina on nykytanssi, 9v. alkaen. Nykytanssin lisäksi koulu tarjoaa lasten tanssia, jazztanssia, balettia,  akrobatiaa, katu- ja showanssia ja tanssiterapiaa.  Näistä lajeista tarkempaa selostusta kohdassa Tanssilajit

Toukokussa 2015 pidimme tanssikoulun ensimmäisen näytöksen Kuhmotalolla (Kuvia keväästä 2015). Esiintymässä oli n. 90 eri ikäistä tanssijaa. MyDancen toisessa näytöksessä oli jo sata tanssijaa, mikä määrä on säilynyt tanssikoulun muissakin näytöksissä, joka syksy ja kevät, lukukausien päätteeksi. Joulukuun 2019 näytös oli MyDancen kymmenes oma näytös. Kaikki näytökset ovat järjestetty Kuhmo-talon Lentua-salissa.
Helmikuussa 2020 MyDancen tanssijat pääsivät esiintymään Kuhmon Talveen tanssisadulla Luonnossa. Se oli koulun ensimmäinen yhteinen teos, jossa kaikki tanssijat osallistuivat samaan tarinaan. 

Maaliskuussa 2020 toiminta keskeytyi (toistaiseksi) korona-kriisin vuoksi. Kevään 2020 pitämättä jääneet tunnit siirtynevät pääasiassa syksylle 2020 pidettäviksi. 

Syksy 2020 sujui melko hyvin ajatellen koronarajoituksia. Yhden viikon olimme kokonaan etäopetuksessa, mutta muuten olemme voineet pitää tunteja turvaohjeita noudattaen. Mm. opettajalla on ollut maski käytössä ja loppusykystä myös yli 12-vuoitailla. Aikusiten ryhmän tunteja olemme pitäneet vain joitakin, suurin osa siirretty keväälle.
Syksyn NÄYTÖS siirtyi. Sen piti olla marraskuun lopulla, vaan siirsimme sen helmikuun 6:een päivään. Tämäkin näytös siirtyi: 
KEVÄÄN TANSSINNÄYTÖS on Kuhmo-talolla ke 26.5. klo 18.00
Nyt jännitämme ja seuraamme koronatilannetta. Saammeko pitää näytöksen livenä, vai tuleeko näytös striimattuna. Pääasia on, että oppilaat pääsevät esiintymään ja näyttämään taitonsa. 

Lukujärjestys keväälle 2021 löytyy kohdassa Lukujärjestys. Se on suunnilleen sama kuin mitä syksyllä. Lukujärjestykseen saattanee tulla pieniä muutoksia, jos tarve vaatii.

Opettajana tanssikoulussa toimin minä, Maija, jonka sydän sykkii tanssille sen eri muodoissa. Haluan jakaa kaiken tietotaitoni etenkin kuhmolaisten hyväksi, ja innostaaa ihmisiä tuohon tanssin niin ihanaan maailmaan. Harras toiveeni on, että tanssin kautta kuhmolaiset voisivat saada elämäänsä niin fyysistä, henkistä kuin sosiaalista kannustusta sisältörikkaampaan elämään. Saada rohkeutta kohdata itsensä ja muut, sellaisena kuin ovat. 

Näen, että tanssi on väline fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin kaikissa ikäryhmissä, kaiken kokoisille ja kaiken näköisille. Ihminen ei ole tanssia varten, vaan tanssi on ihmistä varten!


ps.Kesäkuun alussa v. 2021 järjestetään tanssifestivaali Joutsentanssi Kuhmossa (www.joutsentanssi.fi). Festivaali toteutuu ulkona Kalevala-alueella, kesäkuun alussa (7.-13.6.). Silloin on tarjolla tanssia lapsille, nuorille ja aikuisille aiheena "Juuret". Kannattaa laittaa jo nyt mieleen, kun suunnittelee lomia ja ohjelmaa kesälle 2021!

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail